Cum sa devii Rotarian

De la inceputul Rotary din 1905, apartenenta la grup se poate face doar “pe baza de invitatie”. Profesionisti din domeniul afacerilor si lideri ai comunitatii, fara a tine cont de rasa, gen sau credinta, se intalnesc saptamanal, nu numai pentru a se bucura de oportunitatile prieteniei dar si pentru a lucra impreuna pentru binele comunitatii din care fac parte.

Daca sunteti interesat in a ne alatura, va rugam sa contactati un membru al clubului Rotary Piatra Neamt pe care il cunoasteti. Pentru aceasta puteti de asemenea vizita “Lista Membrilor Nostri”. Aici puteti sa ne vedeti membrii grupului si sa notati clasificarile ( ocupatiile) reprezentante. Daca gasiti un membru pe care il cunoasteti, va rugam sa contactati acea persoana pentru a o intreba despre Rotary, obligatiile si oportunitatile sale.

Se poate sa fiti mai incurajat despre inscrierea in clubul nostru citind motivele de mai jos:

Primele zece motive pentru a te inscrie in Rotary

  1. Prietenia – Intr-o luma tot mai complexa, Rotary ofera una din cele mai fundamentale nevoi umane: nevoia de prieteni si indrumare. Acesta este unul dintre cele doua motive pentru care Rotary s-a infiintat in 1905.
  2. Dezvoltarea Afacerilor – Al doilea motiv fundamental pentru infiintarea clubului Rotary. Toata lumea are nevoie de a se conecta. In Rotary sunt reprezentate fiecare ocupatie sau afacere din comunitate. Membrii acestuia vin de pe cai diferite. Membrii Rotary se ajuta unii pe altii, iar impreuna ii ajuta pe altii.
  3. Educatie si Dezvoltare – In cadrul clubului membrii Rotary isi continua educatia in ceea ce priveste relatiile interumane si dezvoltarea personala.
  4. Dezvoltarea Calitatii de Lider – Rotary este o organizatie formata din lideri si oameni de succes. In Rotary veti invata cum sa motivati, influentati si conduce alti lideri.
  5. Cetatean al Comunitatii – Experienta din cadrul Rotary va va transforma intr-un cetatean mai bun al comunitatii din care faceti parte. In general, membrii Rotary sunt dintre cei mai activi cetateni ai comunitatii.
  6. Continuarea Educatiei –Saptamanal, la Rotary se desfasoara un program destinat informarii membrilor despre comunitate, natiune si lume. Cu aceste ocazii avem Invitati diferiti care abordeaza subiecte diferite.
  7. Destindere si bucurie – Rotary inseamna destindere. Fiecare intalnire este destinsa si cordiala. Proiectele clubului sunt distractive, activitatile sociale sunt distractive iar ajutorul acordat celorlati inseamna bucurie.
  8. Discurs si comunicare– Multe persoane care se alatura clubului Rotary sunt intimidate cand trebuie sa vorbeasca in fata unei audiente. Rotary dezvolta increderea in sine si abilitatile vorbitului in public.
  9. Cetatenie in lume – Fiecare Rotarian poarta o insigna pe care scrie „Rotary International”, si fiecare Rotarian este binevenit, de fapt incurajat, sa frecventeze oricare din cele 28,000 de cluburi din peste 160 de tari din lume. Sunt foarte putine locuri in care nu exista un club Rotary. Membrii Rotary isi gasesc prieteni instantaneu in comunitatea in care traiesc si chiar si oriunde in lume.
  10. Asistenta in calatorii –Deoarece sunt cluburi Rotary oriunde in lume, multi Rotarieni care au nevoie de un doctor, avocat, hotel, dentist, sfaturi, etc, pot gasi pe cineva de care au nevoie foarte rapid prin intermediul organizatiei Rotary in timpul calatoriilor.

Pentru detalii suplimentare referitoare la structura, functionarea si obiectivele Rotary va rugam sa accesati “ABC-ul Rotary” .