Rotary Club Piatra Neamt 2005 isi desfasoara activitatea prin Asociatia Rotary Club Piatra Neamt 2005.Asociatia functioneaza in baza OG 26/2000 cu privire la Asociatii si Fundatii.

Rotary functioneaza pe principiul de a alege un reprezentant din fiecare afacere, profesie sau institutie din comunitatea unde cluburile isi desfasoara activitatea. In cadrul clubului nostru activeaza: oameni de afaceri, profesori, doctori, artisti, functionari publici

Obiectivele Rotary sunt asigurarea serviciilor umanitare, încurajarea înaltelor standarde etice din toate domeniile de activitate, ajutorul pentru menţinerea păcii, construirea bunăstării in comunitatile locale, eradicarea analfabetismului, tratarea si prevenirea epidemiilor, sanatatea mamei si copilului şi stabilirea de relaţii de bună înţelegere.

Activitatea in general si implicit orice actiune pe care o intreprindem in cadrul Rotary se desfasoara pe baza Testului celor patru cai:

Este acesta Adevarul?
Este corect pentru toti cei implicati?
Va duce la sporirea bunavointei si la o mai buna prietenie?
Va fi benefic pentru toti cei implicati?

Ce inseamna Rotary:

 • Peste 1,2 milioane de membri
 • Peste 30,000 de cluburi
 • Asemanari si deosebiri – diversitate in unitate

E interesant de ce oamenii aleg sa faca parte din marea familie Rotary

 • Prietenie
 • Apartenenta la o organizatie faimoasa
 • Posibilitatea de a cunoaste oameni noi si de a relationa

Dupa o vreme vei vedea a dincolo de apartenenta la Rotary, prietenie sau relationare ceva important se intampla: Realizezi ca Rotary promoveaza standarde etice si morale inalte. Apoi vei simti transformarea: Miracolul Rotary incepe sa lucreze…

 • Rotarienii afla ca pot face lucruri muncind impreuna – Community service
 • Rotarienii afla ca pot ajuta comunitati aflate la celalalt capat al pamantului – International Service

E greu de explicat cum se intampla, dar se intampla. Acesta este Miracolul Rotary!

Miracolul Rotary implica foarte multe lucruri: incredere, bunavointa, dorinta de ajuta semenii, dorinta de a darui…

Unul din lucrurile fundamentale care ne deosebeste de celelalte cluburi din lume este faptul ca suntem internationali. Avand cluburi prietene in toata lumea avem posibilitatea sa relationam si sa ajutam comunitati din cele mai indepartate colturi ale planetei. Astfel idea de a ajuta comunitati lovite de dezastre poate devein realitate mai repede decat ne inchipuim. Trimitem un email message sau dam un telefon la clubul din respectiva comunitate si la capatul celalat e un Rotarian care rezoneaza la aceleasi valori si care ne pune in tema imediat cu ceea ce trebuie facut pentru a ajuta comunitatea respectiva.

De-a lungul timpului Rotary s-a implicat in nenumarate proiecte internationale referitoare la dezastre: inundatii, cutremure, incendii, uragane, seceta, conflicte militare. Rotarienii nu numai au trimis bunuri de stricta necesitate ci s-au implicat active in viata de dupa dezastre a comunitatilor, ajutand respectivele comunitati pana la stergerea totala a urmelor dezastrelor. Relatii de prietenie si de bunavointa se nasc din aceste actiuni. Aceasta este Magia Rotary!

Prin eforturile personale ale mebrilor clubului si donatii private am reusit sa facem o diferenta in bine si pentru comunitatea locala. Rotarienii sunt profesionisti in a organiza si desfasura ACTIUNI UMANITARE.

Activitati in domeniul sanatatii
–  Donatii de echipamente medicale la Spitalul Piatra Neamt – Sectia Chirurgie, Sectia Pediatrie, Sectia Ginecologie, Spitalul Targu Neamt si Spitalul Bisericani.                                                     –  Global Grant – adica o actiune comuna organizata cu alte cluburi din lume, in cazul nostru o actiuni comuna cu Clubul Oklahoma din Statele Unite si Clubul Kadikoy din Turcia care s-a materializat intr-o donatie de echipamente medicale in valoare de $33,000 catre Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt.

Activitati educationale si culturale

 • Donatii echipamente la Centrele de Ingrijire a Copiilor: Elena Doamna si Ion Creanga Piatra Neamt, Romanita Roman , Acasa Tupilati,, Asociatia Avraam, Dumbrava Rosie, Scoala Generala Valeni,
 • Donatii pentru Concerte Simfonice organizate de catre colegul nostru Iulian Trofin la: Beinasco si Roma, Glasgow si Krems.
 • Donatii “shoeboxes” la scolile din: Dragomiresti, Razboieni, Varatec, Girov, Budesti, Garcina, Oglinzi si Podoleni
 • Donatii catre Teatrul Tineretului Piatra Neamt, liceele din Piatra Neamt si multe alte actiuni culturale: seri de poezie, seri omagiale, proiectii de filme

Activitati umanitare

 • Donatie “ Casa la cheie” pentru o familie din Tarcau, Neamt a carei casa a fost distrusa de inundatii

Activitati sportive

 • Cupa fotbal Chisinau si cupa Rotary Piatra Neamt
Certificat Fiscalstatut-fundatie-pdf