RC Piatra Neamt 2005 prin proiectul Vocational Training Team in newsletter-ul Districtului 1080-United Kingdom

La initiativa Rtn. Tom Griffin –  Past District Governor 2011 –  2012 District 1080 Marea Britanie si Rtn. Debbie Logan, membra a RC Ipswich Wolsey, cu sprijinul financiar al Rtn.Steve Munns – Past

articol-uk-newsletterDistrict Governor & District Rotary Foundation Chair si a unui numar de 8 cluburi (RC Woodbridge Deben, RC Aylsham, RC Framlingham, RC Harleston, RC Lowestoft East Point, RC Norwich, RC Saxmundham, RC High Suffolk), Districtul 1080 a lansat invitatia catre RC Piatra Neamt 2005 de a pregati deplasarea in Anglia a unei echipe de specialisti in domeniul pediatriei, respectiv al asistentei sociale si protectiei copilului, intr-un schimb de experienta in aceste domenii de activitate, in ultima saptamana a lunii ctombrie 2015.

A fost o saptamana cu o activitate foarte intensa pentru echipa romana compusa din specialisti de calibru ai vietii medicale nemtene – dr.Letitia Damoc – manager Spitalul “Sf.Ierarh Nicolae” din Bicaz, dr.Gabriela Bercea – manager medical Spitalul Orasenesc “Sf.Dimitrie”din Tirgu Neamt si dr.Suzana Constantinescu – sef sectie pediatrie Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, precum si un reputat specialist din domeniul asistentei sociale – Otilia Boureanu, insotiti de colegul Rtn. Sever Dumitru Ciubuca

-Past president 2013 – 2014.  In organizarea deosebita a gazdelor noastre au fost realizate vizite si intalniri cu specialisti din Ipswich Hospital, respectiv Jenny Lind Children’s Hospital din Norwich. In domeniul asistentei sociale accentul s-a pus pe domeniul copiilor si adultilor diagnosticati cu autism, beneficiind de sprijinul, asistenta si consilierea unor profesionisti renumiti – Annie Clemens – Chief Executive Officer Autism & ADHD, pe  programe de parenting – Carole Williams – Ipswich Borough Council, sau asistenta sociala si consilierea psihologica pentru adulti diagnosticati cu autism – Norfolk and Suffolk Foundation

Trust – Center Integrated Delivery Team din Stowmarket. Contactele profesionale foarte utile, schimbul de experienta, discutiile si intalnirile s-au impletit in mod fericit cu o serie de actiuni Rotariene.

In seara zilei de 26.10.2015, delegatia noastra a participat la o receptie oficiala prin care se celebra chartarea Clubului Rotary Ipswich Wolsey.

Prezentarile foarte interesante sustinute de fiecare membru al echipei noastre in limba engleza au fost apreciate de participanti, de reprezentantii Cluburilor din District cat si de autoritatile locale, inclusiv primarul orasului Ipswich. In data de 27.10.2015, colegul nostru Sever a participat la intrunirea saptamanala a Rotarienilor din Clubul Framlingham. Mai mult, in data de 31.10.2015, la Norwich, delegatia noastra a reprezentat Districtul 2241 si Romania la Conferinta Districtului 1080 Marea Britanie.

La invitatia Guvernatorului 2015 – 2016 – Dorothy Pulsford Harris, echipa noastra a avut sansa de a sustine in fata celor cateva sute de participanti o prezentare inter-activa despre saptamana  petrecuta in Anglia in acest interesant proiect Vocational  Training Team.

Implicarea si profesionalismul membrilor delegatiei noastre, reusita acestui proiect a fost evidentiata prin promovarea si mediatizarea in newsletter-ul Districtului 1080, alacandu-i-se o pagina intreaga.Multumim tuturor celor care ne-au oferit oportunitatea de a invata din experienta colegilor din Marea Britanie.

D1080 News December – 2015 page 10

No Comments Yet

Comments are closed