RC Piatra Neamt 2005 – gazda pentru cea mai numeroasa delegatie rotariana a Districtului 2490

DSC04652

In intervalul 01.06 – 04.06.2014 Rotary Club Piatra Neamt a avut onoarea de a fi gazda celei mai numeroase delegatii rotariene a Districtului 2490 – Israel care a vizitat Romania. Delegatiei Clubului infratit RC Kishon, formata din numai putin de 12 membri, impreuna cu sotiile/sotii,  condusa de prietenul nostru Moshe Yonay (PDG 2012-2013), li s-au adaugat delegatii de la alte 3 Cluburi : RC Givataim, condusa de Ephraim PriHar

Chair ICC Israel – Romania; RC Beer Sheva – Omarim, condusa de Presedintele Moshe Copler; RC Zikhron -Yaaqov, condusa de PastPresident Menashe Livnat.

Intalnirea cu prietenii din Clubul infratit a debutat intr-un context deosebit : vizita la Sinagoga Catedrala Baal Shem Tov din Piatra Neamt, cea mai veche sinagoga din lemn din Europa ! O intalnire emotionanta, care s-a bucurat si de prezenta si talentul elevilor de la Liceul de Arta “Victor Brauner”(un partener traditional in proiectele si actiunile noastre) care au sustinut un mini-concert, foarte apreciat . Sub aceste auspicii a avut loc primirea delegatiei de catre reprezentantii autoritatilor locale, la Primaria Piatra Neamt. Declaratia liderului Moshe Yonay ne onoreaza: “Suntem incantati ca ne-am infratit cu unul dintre cele mai puternice si active Cluburi din Districtul 2241, suntem onorati sa ne aflam astazi la Piatra Neamt ! “. In continuare, am avut privilegiul de a prezenta oaspetilor nostri cateva dintre proiectele realizate la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, unde am fost primiti de catre reprezentanti ai managementului institutiei. Dupa-amiaza, am putut admira impreuna tezaurul folcloric al Muzeului Neculai Popa din Tirpesti (langa Targu Neamt) si, am avut sansa de a ne bucura de o  hora autentica incinsa de Menashe si Claudia Priefer, imbracati in frumoase costume populare romanesti .

Seara zilei de 02.06.2014 s-a incheiat in aceeasi atmosfera de sarbatoare: receptia oferita de Clubul nostru in cinstea prietenilor nostri. La eveniment am fost onorati de participarea DGN 2015-2016 Daniel Tanase impreuna cu colegul Dan Cusnir de la RC Bucovina Suceava. A fost o petrecere reusita, unde am reusit sa ne cunoastem mai bine, sa schimbam impresii si, bineinteles, sa ne facem multe planuri comune pentru viitor.

A doua zi a vizitei a fost la fel de intensa. A inceput la Sinagoga din Targu Neamt, a continuat cu o excursie foarte interesanta la Cetatea Neamtului, precum si o vizita la Manastirea Agapia, toate cu sprijinul si in organizarea colegilor nostri Petru Amariei (PP 2010-2011) si Vasile Nica. Deosebit de apreciata a fost primirea colegului nostru Gigi Luca, PP 2011-2012, la Varatec, la poalele Codrilor de Argint. Dupa un pranz copios intr-un cadru natural de exceptie (Pensiunea” Maria” din Agapia), a urmat vizita la Muzeul de Arta, respectiv Muzeul Cucuteni din Piatra Neamt. O zi frumoasa, care s-a incheiat intr-o atmosfera de familie, la restaurantul cu specific italian al colegului nostru, Tonino Pinto.

Inainte de a-si continua excursia catre Transilvania, colegul Vasile Luca a oferit oaspetilor o  receptie superba pe un vapor pe Lacul Bicaz, urmata de o plimbare gustata din plin de prietenii nostri.

Au fost 3 zile frumoase, cu o puternica incarcatura emotionala, asa cum declara si prietenul si sustinatorul nostru Efi PriHar. Pentru aceasta intalnire ii multumim in mod deosebit coordonatorului si organizatorului acesteia, prietenul Emil Priefer, si la care am lucrat impreuna aproape un an de zile. Felicitari Emil !

Am simtit cu adevarat ce inseamna sa fi impreuna cu prieteni dintr-un Club infratit, cate relatii si proiecte se pot dezvolta, cat de bine ne intelegem, putem comunica si lucra impreuna. Multumim prietenilor din Kishon, Givataim, Beer Sheva, Zikhron Yaaqov, ii asteptam oricand cu drag si, speram sa ne intalnim cat mai curand si in Israel !

 DSC04638 10404486_10204100181685205_3630209380949909261_n

No Comments Yet

Comments are closed