Primul proiect al echipei VTT Neamt la Spitalul din Targu Neamt – “Parinti informati = Copii sanatosi”

Doctor- Gabriela Bercea, specialist in medicina de urgenta si director medical al Spitalului Orasenesc “Sfantul Dimitrie” din Targu Neamt si-a lansat joi, 19 noiembrie 2015, proiectul intitulat “Parinti informati = Copii sanatosi” derulat in parteneriat cu Rotary Club Piatra Neamt 2005 si Asociatia Help Spit.

DSC_0005 Acesta are ca obiectiv educarea membrilor comunitatii in ceea ce priveste prevenirea bolilor la copii, importanta implicarii parintilor in ingrijirea micutilor bolnavi, constientizarea importantei continuarii tratamentului la domiciliu.Pentru ca informatia sa ajunga direct la grupul tinta vor fi organizate activitati lunare cu parintii pe diferite teme.

Prima intalnire s-a dovedit a fi un succes, sala de sedinte a unitatii sanitare fiind neincapatoare pentru multimea participantilor , printre care erau multe mame tinere.

DSC_0027 Medicul Gabriela Bercea le-a raspuns la intrebari, le-a invatat cum sa actioneze daca copilul lor este in pericol, cum sa acorde primul ajutor pina la sosirea cadrelor medicale calificate.Le-a explicat, pas cu pas inclusiv cu ajutorul unor manechine – ce sa faca in cazul obstructiei aeriene prin corp straini si cum sa realizeze resuscitarea cardio-pulmonara la sugar si copilul mare.

DSC_0013 “Ideea imi apartine, acest proiect este copilul meu de suflet. Prin acest proiect incerc sa educ intrucat el vizeaza copiii in primul rand, iar daca se va dovedi un succes, vom dezvolta un proiect similar si pentru adulti.Ideea mi-a venit cand eram in Anglia, la un schimb de experienta realizat la initiativa si cu sprijinul Clubului Rotary din Piatra Neamt, care ne-a schimbat viata noua, membrilor echipei care am fost acolo. Modul lor de a ajuta comunitatea ne-a facut sa intelegem care este scopul nostru, ca nu tine doar de tratarea unor afectiuni medicale, ca trebuie sa facem mai mult. Aceste intalniri vin in sprijinul oamenilor. Le ofer informatie medicala de calitate,care poate le va face in viitor un bine” a declarat doctor Gabriela Bercea. La prima activitate i-a avut alaturi pe coechipierii din VTT Team – dr. Letitia Damoc – managerul Spitalului din Bicaz, Ana Otilia Boureanu – specialist DGASPC Neamt, Rtn. Sever Dumitru Ciubuca – echipa care a reprezentat cu succes Romania in programul Vocational Training Team desfasurat in Anglia in ultima saptamana a lunii octombrie a.c. la invitatia Districtului Rotarian 1080 – Anglia .

No Comments Yet

Comments are closed