Infratirea cu RC Attica West Atena – Districtul 2470 Grecia

GR-RO-0004

Un eveniment deosebit in viata celor doua Cluburi , desfasurat intr-un context cu totul special : in perioada 24.10 – 26.10.2013 , tot la Galati, s-a desfasurat cea de a XIII-a editie a Festivalului Elenismului din Romania . Ceremonia de infratire s-a bucurat de o organizare si gazduire extraordinara din partea Uniunii Elene din Romania prin participarea si sprijinul nemijlocit al  Excelentei Sale Dragos Gabriel Zisopol – Presedinte al Uniunii Elene din Romania, deputat in Parlamentul Romaniei ( si Past-President RC Ploiesti 2000  , respectiv al d-nei Rodoclia Zamfiropol – presedinte al Uniunii Elene din Galati. Importanta evenimentului a fost reliefata si de participarea unui public numeros.

Astfel, reprezentantilor Cluburilor din Piatra Neamt si Atena, au tinut sa li se alature o delegatie numeroasa de la RC Cahul – Republica Moldova, precum presedintii RC Donaris Galati, respectiv RC Vigoris Galati , Rtn. Gardikiotis Ioannis – Rotaract Districtor – Districtul 2241, presedintele comunitatii elene din Piatra Neamt, invitati din Grecia, Piatra Neamt si Galati .

Un moment care marcheaza incununarea bunelor relatii de colaborare si prietenie, a demersurilor sustinute ale Rtn. Sever Dumitru Ciubuca, Presedinte RC Piatra Neamt 2005 si Rtn.  Aris Memos , Presedinte ICC Grecia – Romania . “Un proiect de suflet, cu o puternica incarcatura emotionala , si care se desfasoara intr-o zi cu totul deosebita pentru Ortodoxie – Sfantul Dumitru -alta punte de legatura trainica,seculara,  intre culturile,comunitatile si popoarele roman si grec.

Suntem onorati ca am reusit sa infaptuim acest prim proiect impreuna cu noii nostri prieteni din Atena . Suntem increzatori  ca acesta este  debutul unei frumoase prietenii, a unui parteneriat durabil intre Cluburi si Districte, benefic pentru comunitatile noastre.

Doresc sa multumesc din suflet prietenilor din Cahul, din Galati, din Ploiesti, pentru faptul ca sunt alaturi de noi la acest eveniment. Dovada a bunelor noastre relatii si totodata,premise pentru colaborare  si proiecte comune ” a precizat  Presedintele Rotary Club Piatra Neamt, Rtn,. Sever Dumitru Ciubuca .

Dupa ceremonial , participantii au avut privilegiul de a participa la spectacolul de gala al Festivalului Elenismului . Infratirea dintre cele doua Cluburi (care a fost preluata de TVR1,si difuzata in cadrul emisiunii dedicate minoritatilor din Romania) a fost mentionata in deschiderea galei, in aplauzele numerosului public prezent la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati .

Am avut sansa unica de a participa la un regal de muzica si ritm, am fost vrajiti de frumusetea costumelor si interpretarea numeroaselor formatii venite din toate colturile Romaniei . Intreaga delegatie din Atena , in frunte cu Presedintele RC Attica West – Rtn.Panagiotis Fafoutis – s-au declarat extrem de emotionati si entuziasmati de primirea foarte calduroasa , de ceremonialul special ,  de numarul mare de rotarieni care au participat, de calitatea artistica a spectacolului . Aceste aprecieri au tinut sa fie imparatasite cu multa caldura in cadrul receptiei care a incheiat o seara minunata , la restaurantul Monarch din Galati .

Dorim sa multumim in mod deosebit pentru sprijinul deosebit acordat acestei infratiri Rtn. Radu Balanean – Past President RC Renasterea Targu Mures – primul e-club din Districtul 2241 , Rtn. Ovidiu Cos – ICC Chairman – Districtul 2241,  Adrian Neil Serb – Presedinte ICC Romania – Grecia .

DCIM100GOPRO

No Comments Yet

Comments are closed