ERA – ROTARY

“Cand norii, palate fantastice negre,
Cu geamuri prin care se vede safir ,
Ascult-ale marii lungi cantece-alegre
Cand stele se mir ,

Atunci printr-o geana de nouri,deschisa,
Din ochiu-I albastru se vede o stea,
Ce-mi miruie fruntea c-o raza de vise,
C-o raza de nea “

(Mihai Eminescu – Steaua vietiii)

Reusita Serilor Rotary organizate de membrii Clubului confirma inca o data ca la Piatra Neamt traim intens ERA – ROTARY. Dupa un debut de succes, dedicat memoriei pictorului suprarealist Victor Brauner prin prezentarea unui film in premiera nationala, proiectul nostru a continuat cu inca o seara frumoasa .

DSCN9184O sala plina, o atmosfera deosebita, de sarbatoare, dedicata memoriei Poetului nepreche – Mihai Eminescu . Acestea sunt doar cateva repere ale actiunii organizate in 15.01.2014 de rotarienii din Piatra Neamt , in parteneriat cu Asociatia Culturala ERA . Numerosul public care a raspuns invitatiei a asistat la un adevarat regal de muzica si poezie. Incepand cu vibranta interpretare, plina de emotie a tinerilor elevi de la Liceul de Arta “Victor Brauner”, coordonati si sustinuti cu multa caldura de prof. Liviu Stroici . Serata a continuat cu un recital de poezie sustinut magistral de inegalabilul actor Cornel Nicoara, fost director al Teatrului Tineretului urmat, in mod cu totul deosebit, de un material extrem de interesant, o alegorie muzicala pe versuri eminesciene, prezentata de venerabilul Ovidiu Dim, rod al unei munci de cercetare de peste jumatate de veac .

O seara reusita, cu o incarcatura speciala, apreciata de participanti si in acelasi timp, un debut reusit de an 2014, totodata, o continuare fireasca, in acelasi trend dinamic, al proiectelor initiate de Rotary Club Piatra Neamt . Suntem onorati de invitatia-provocare adresata de multi prieteni prezenti la Serile Rotary: ” Neamt-ul are nevoie de cultura, de arta, sa mai organizati astfel de actiuni , vom fi de fiecare data prezenti !”.

Multumim, ii asiguram ca lucram in acest sens, si ii asteptam cu drag !
Rotary Club Piatra Neamt 2005

No Comments Yet

Comments are closed