Echipa VTT Neamt – un nou eveniment in cadrul proiectului ‘Parinti informati = copii sanatosi”

Vineri, 29 ianuarie 2016, s-a desfasurat in sala de sedinte a Spitalului Orasenesc “Sf.Dimitrie” din Targu Neamt, un nou eveniment (al treilea) in cadrul proiectului “Parinti informati = copii sanatosi”, cu tema : traumatismul cranio-cerebral la copii.

CSC_0059
Numerosul si entuziastul public a avut privilegiul de a asista la o prezentare deosebit de interesanta sustinuta de dr.Andrei Cucu, medic neochirurg la Spitalul de Urgenta “Nicoale Oblu” din Iasi , impreuna cu dr.Gabriela Bercea, specialist in medicina de urgenta la Spitalul Orasenesc “Sf.Dimitrie” din Tirgu Neamt si initiatorul proiectului.

Obiectivul acestei initiative il constituie educarea membrilor comunitatii in ceea ce priveste prevenirea bolilor la copii, importanta implicarii parintilor in ingrijirea micutilor bolnavi, constientizarea importantei continuarii tratamentului la domiciliu.

Pentru ca informatia sa ajunga direct la la grupul tinta, sunt organizate activitati lunare cu parintii pe diferite teme. Ideea acestui proiect este rezultatul experientei traite de
initiator in cadrul proiectului Vocational Training Team, desfasurat in ultima saptamana a lunii octombrie 2015 in Marea Britanie, proiect realizat la initiativa si cu sprijinul RC Piatra Neamt 2005 si a Districtului 1080 – United Kingdom .

DSC_0027
Debutul proiectului a avut loc in data de 19 noiembrie 2015, temele abordate fiind obstructia cailor aeriene prin corpi straini, respectiv resuscitarea cardiopulmonara la copii. Aceasta  prima intalnire s-a dovedit a fi un succes, sala de sedinte fiind neincapatoare pentru multimea participantilor, printre care erau multe mame tinere.

Dr.Gabriela Bercea le-a raspuns la intrebari, le-a invatat cum sa actioneze daca copilul lor este in pericol, cum sa acorde primul ajutor pina la sosirea cadrelor medicale calificate. Le-a explicat pas cu pas – inclusiv cu ajutorul unor manechine – ce sa faca in cadrul obstructiei aeriene prin corpi straini si cum sa realizeze
resuscitarea cardio-pulmonara la sugar si copilul mare.

Al doilea eveniment, desfasurat in data de 17 decembrie 2015, a fost realizat impreuna cu un alt membru al echipei VTT Neamt – Otilia Boureanu, specialist in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului. Tema : autismul – o provocare pentru parinti si comunitate, s-a bucurat de un real interes si o larga audienta. Gratie si implicarii unor parteneri din comunitatea nemteana – dl.Cristian Ungurianu, presedintele “Fundatiei Univers Plus”- precum si a  prezentarii cu un ridicat nivel informational, sustinuta de dr. Andreia Boghian din partea organizatorilor.

 

Echipa VTT Neamt, prin entuziasmul si profesionalismul cu care se implica in organizarea si promovarea acestor actiuni a devenit practic, un ambasador, un vector de imagine in comunitate pentru activitatea desfasurata de Rotarienii din Piatra Neamt, expresie a succesului proiectului Vocational Training Team desfasurat in Marea Britanie.

No Comments Yet

Comments are closed