Donatie de mobilier scolar pentru Scoala Gimnaziala din Razboieni

În acest an, la 15 septembrie, s-au împlinit o sută de ani de la nașterea preotului și prozatorului de notorietate europeană Constantin Virgil Gheorghiu, autor al celebrului roman „Ora 25“, apărut la Paris în 1949 (în traducerea Monicăi Lovinescu), precum și al altor romane editate în Franța („Nemuritorii din Agapia“, „Casa din Petrodava“ „Cravașa“ ș.a.), care își au spațiul de desfășurare narativă în județul Neamț.

sam_6699-1
Cu acest prilej, la Războieni, locul oficial de naștere al scriitorului, miercuri 14 septembrie a.c., a avut loc o emoționantă manifestare omagială, realizată la sediul Școlii Gimnaziale, care de mai bine de un an îi poartă numele.

sam_6731-2
Întrunirea a marcat si succesul unui nou proiect marca Rotary Club Piatra Neamt 2005: donatia de mobilier scolar (pupitre, scaune, table) pentru dotarea a 3 sali de clasa.

Este al doilea an consecutiv cand in judetul Neamt se desfasoara acest gen de actiuni, la initiativa Rtn Paul Popescu, si cu sprijinul deosebit al prietenilor de la RC Zell am See, respectiv RC Bucuresti.

img_4932-3
Acest proiect a fost apreciat de micutii beneficiari, de cadrele didactice ale scolii, precum si de autoritatile locale si judetene prezente la manifestare. Inca o data, a fost remarcata implicarea permanenta a Rotarienilor de la RC Piatra Neamt 2005 in viata si activitatea sociala, culturala si educativa a judetului, un partener loial pentru intreaga comunitate nemteana.

No Comments Yet

Comments are closed