Donatie aparatura medicala pentru Spitalul Bisericani

1470102_679217972109681_1006741048_n

Spitalul de Pneumoftizologie Bisericani a a fost dotat cu aparatura moderna, de ultima generatie,care vine in sprijinul pacientilor internati .Este vorba despre un negatoscop Rontgen nou si un electrocardiograf, cele doua aparate fiind donate de Rotary Club Piatra Neamt 2005 .

Primul aparat consta intr-un ecran luminos pentru examinarea prin transparenta a negativelor fotografice si a radiografiilor,iar al doilea masoara actvitatea inimii si are si functie de monitorizare permanenta pentru cazurile grave . Electrocardiograful constituie pentru medici un adevarat ajutor in stabilirea unui diagnostic cu privire la bolile cardiovasculare precum si la afectiunile
pulmonare care au efecte pe cord. Un astfel de aparat a fost trecut pe lista dotarilor cu aparatura pe care conducerea unitatii medicale a intocmit-o anul trecut pentru achizitionare, deoarece spitalul nu a avut posibilitati finaciare pentru a-l cumpara .

Multumesc Rotary Club pentru aceste aparate deosebit de eficiente care corespund nevoilor de investigare si de cercetare specifice. Ambele aparate sunt de un real folos actului medical in cadrul spitalului . Electrocardiograful este portabil,putind fi transportat usor la patul pacientilor nedeplasabili si era foarte necesar. Negatoscopul cu ajutorul caruia citim radiografiile este la fel de important, avand in vedere ca celelalte sunt foarte vechi. ” a spus dr. Daniela Marcoci, directorul medical al Spitalului din Bisericani .

“Evenimentul de astazi, mica noastra contributie,reflecta preocuparea permanenta a Clubului de a initia si dezvolta proiecte in sprijinul comunitatii nemtene, pe diverse paliere: medical, educational, cultural, artistic, social, sportiv . Asa cum este binecunoscut de catre nemteni, acest proiect se inscrie in suita de actiuni si proiecte dedicate lumii medicale, finalizate cu succes pe parcursul mai multor ani. Fideli si perseverenti in dezideratul nostru de a face bine comunitatii, dorim sa transmitem nemtenilor ca eforturile si preocuparile noastre vor continua la acelasi nivel, pentru a contribui la imbunatatirea vietii sociale. Pot sa confirm ca membrii Clubului dezvolta si in prezent mai multe proiecte, in colaborare cu alte cluburi din strainatate, toate in beneficiul intregului judet” a declarat Sever Dumitru Ciubuca, presedintele Rotary Club Piatra Neamt 2005 .

Aceasta actiune este parte integranta a unui proiect complex initiat cu sprijinul RC Rotselaar din Districtul 2147 – Belgia .

No Comments Yet

Comments are closed