Artistul rotarian Ciprian Istrate la „Mostra Internazionale d’Arte Contemporanea Omaggio a Ştefan Luchian” – Venetia 2014

ciprian-istrate

Nemteanul Ciprian Istrate a participat la expozitia internationala de pictura „Mostra Internazionale d’Arte Contemporanea Omaggio a Ştefan Luchian”, care a avut loc la Veneţia (Forte Marghera), în perioada 20 iunie – 6 iulie. In cadrul acestui eveniment de anvergura europeana expun 39 de artişti din Italia, Austria, Franţa şi România, selectaţi de catre organizatorii evenimentului.

Ciprian Istrate a avut in expozitie doua lucrari. Una dintre ele este o fresca, o bucata de perete de biserica pictata cu motive religioase, gaselnita artistica specifica stilului original a lui Ciprian. A doua lucrare intitulata „Copilaria lui Bistri” a provocat nenumarate reactii ale vizitatorilor expozitiei. Artistul a fost cautat si intervievat atat de grupurile de vizitatori cat si de presa italiana pentru a veni cu lamuriri cu privire la mesajul pe care il transmite lucrarea sa.

Imediat dupa vernisajul din 20 iunie, Cristina Liberis, jurnalist si consilier la Ministerul Afacerilor Externe a postat pe pagina sa de facebook cateva cuvinte si imagini despre eveniment. Printre cei trei artisti fotografiati se numara si Ciprian Istrate cu lucrarea sa,

deopotriva controversata si incitanta.

In urma reactiilor privitorilor, artistul nemtean a fost invitat de catre organizatori sa realizeze o expozitie personala la Venetia in perioada urmatoare.

Felicitari Ciprian, colegii de la Rotary Club Piatra Neamt 2005 sunt mandri de tine si te sustin, mult succes !

No Comments Yet

Comments are closed